Foto: Marius Aaserud

Nå skal vi skrive Årets viktigste låt igjen

Det er de unges tanker og følelser som er inspirasjonen når Årets viktigste låt blir til. VG-lista har siden 2019 satt fokus på mental helse hos de unge, og målet er at du som er med på å skrive låta, skal føle at du blir hørt. I år vil vi vite hva du tenker om fremtiden.

VG-lista er en av de største arenaene for ungdom i Norge. Derfor har vi lyst til at ungdom skal ha en stemme inn i arrangementet. Det gjør vi med Årets viktigste låt. Og derfor har også låta en helt spesiell plass på arrangementet – selv om den ikke topper hitlista.

Av dere – til dere

Som tidligere år, er det de unge selv som legger grunnlaget for hvordan Årets viktigste låt skal bli. Vi samler inn tanker, følelser, ord og setninger, som forteller hvordan unge i dag har det. De innsendte bidragene blir deretter gitt videre til en artist, som får i oppdrag å forvalte materialet, og bruke det i det som blir den viktigste låta i 2022. Den som får æren av å skrive sangen, blir stemmen som forteller historien til tusener av unge landet over. Alle som har sendt inn sine tanker og ord kan føle stoltheten over å ha vært med på noe stort – sammen.

Her kan du sende inn ditt bidrag – og være med på å skrive Årets viktigste låt Ungdom på konsert med armene i været en sommerkveld

Foto: Marius Aaserud

Det viktige håpet

Det å ha håp for, og troen på, deg selv, på vennene dine, og på fremtiden, er det som får deg til å stå opp om morgenen, og prøve igjen. Men det kan samtidig være vanskelig å være positiv når verden er kaotisk og til tider skummel. Det er nettopp disse tankene og følelsene vi vil at dere skal sende inn. Ordene som beskriver hva du gleder deg til, hva du gruer deg til, hva du frykter for og hva du håper på i fremtiden.

Årets viktigste for tredje gang

To ganger før, har unge fra hele landet bidratt til å skrive Årets viktigste låt. I 2019 fikk Lauren forvalte bidragene, som resulterte i sangen «Ensom». I 2021 var det Emelie Hollow og «Alene sammen» som formidlet de unges tanker og følelser – en låt preget av pandemi og mye tid uten å kunne treffe venner. Hvem som er årets artist er foreløpig hemmelig, men det er en fantastisk ambassadør og representant for ungdom i Norge anno 2022.

Årets viktigste låt
er deres!

Fortell oss om dine håp og drømmer for fremtiden.

100/100

Takk for ditt bidrag!

Lukk takkemelding

Du er awesome! Låta vil få live-premiere på VG-Lista 2022. Stay tuned…

Trenger du noen å snakke med?

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Hos ung.no har de samlet gode tjenester for deg som ønsker å chatte med noen. Her kan du finne informasjon om dine rettigheter, muligheter og plikter. Du kan selv velge tema og se hvilke tjenester som er tilgjengelig.

Ung jente er på mobiltelefonen